Sredstvo za otklanjenje oksidacije NO OX - 1kg

4.900,00 RSD
5 1
5/ 5
MP cena

Sredstvo za otklanjenje oksidacije NO OX, 1kg

Na lageru
Količina

Napomena: Iako NO OX prevashodno leči posledice oksidacije (koristi se inače i u preventivne svrhe) on pozitivno utiče i na dobar ukus i celukupnu organoleptiku vina.

Sirovinski sastav: NO OX je alternativa kazeinu, prvi anti alergan, biorazgradiva kompozicija koja ne sadrži sastojke životinjskog niti veštačkog porekla.NO OX je “tehnološki pomoćnik“ koga čine polisaharidi biljnog porekla (nus produkti hitina polimera derivata glukoze) i bentonita koji pomaže sedimentaciju.

Primena: Razvijen je naročito zbog svojih anti-oksidantskih svojstava u širi i vinu. Primenjuje se u širi koja ima tendenciju ka oksidaciji (kod oštećenog ili obolelog grožđa, izloženost vazduhu…) ili za oksidisala vina. NO OX pomaže u otklanjanju defekata boje kod belih vina (braon obojenost i drugo). On uklanja note na karamel i Maderu (Madeira) vraćajući svežinu vinu i redukujući vegetativne note i gorčinu koja potiče od problema povezanih sa oksidacijom.

Uputstvo za upotrebu: Rastvoriti NO OX u 10 puta više vode nego što je njegova zapremina i mešati u trajanju od 1 sata. U smeši ne sme biti grudvica. Umešati ovu suspenziju u širu ili vino sipajući uz mešanje i ispumpavanje celog sadržaja vina i njegovo vraćanje u bure radi boljeg sjedinjavanja.Otočiti širu posle taloženja od 16 sati a vino posle 7 do 14 dana. Kada je u pitanju vino preporučuju se probe radi iznalaženja prave doze.Potrebno je temeljno mešanje NO OX-a jer nije rastvorljiv. Jednom pripremljen mora se upotrebiti istoga dana.

Doziranje: Doziranje kod šire: 30-80 gr/100 lit. Dodavati u širu na samom početku ili tokom fermentacije za jako oksidisale šire.

Doziranje kod belih i roze vina: 20-60 gr/100 lit kao lek ili preventiva

EN0068

Slični proizvodi

5 1
,
5/ 5

Sredstvo za otklanjanje...

0 Recenzije(s)
Cena 4.190,00 RSD
Pozdrav, kako Vam možemo pomoći?
Open Chat