četvrtak, 19 oktobar 2017
Serbian Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hungarian Italian Japanese Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian

Internet prodavnica uskoro na portalu

Poštovani posetioci,
zbog velikog interesovanja u ovoj jubilarnoj desetoj godini provedenih sa vama, odlučili smo da unapredimo portal i postavimo internet prodavnicu sa kompletnom opremom za proizvodnju rakija i vina, kazani za rakiju, inox tankovi, poplipropilenska burad, staklena ambalaža i oprema za punjenje i zatvaranje, uredjaji za filtriranje, merni instrumenti i mnogo toga. Posetite nas uskoro. U Zdravlje!

http://www.sljivovica.net/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/404050smederevska_jesen.jpglink
http://www.sljivovica.net/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/464708gegula_sajam.jpglink
http://www.sljivovica.net/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/275600beogourmet.jpglink

Smederevska jesen 2017.

Festival u slavu groždja i vina održaće se od 7. do 10. septembra Procitaj vise

Gegula sajam rakije i vina

Mini Business Samit uz Gegula sajam rakije i vina Procitaj vise

Belgrade Wine & Food weekend

BeoGourmet od 21. i 22.10.2016. hotel Majestic, Beograd Procitaj vise

Smederevska jesen 2017. Gegula sajam rakije i vina Belgrade Wine & Food weekend

Klekovača

Dobijanje čiste Klekovače (Brinjevac) je veoma redak proces, pa se ona danas uglavnom dobija na sledeće načine:

1)  u "meku" rakiju šljivovicu (25% vol) se potapaju  sveži plodovi bobica kleke u količini od 1% i ostave par dana. Za to vreme iz plodova kleke prelaze aromatična i lekovita jedinjenja u Šljivovicu. Destilacija se vrši zajedno sa plodovima kleke.   Odvajaju se "prvenac" i "patoka" (III frakcija), a dobijena srednja frakcija ("srce") je sa dominantnim mirisom kleke. Destilat obično odležava u hrastovim buradima 3-6 meseci, što vodi dobijanju harmoničnog proizvoda dobrog kvaliteta.

2) bobice kleke se prvo samelju i na vrenje idu zajedno sa šljivom. Prevreli kljuk se dvostruko destiliše kao kod Šljivovice. Destilacijom ovako prevrelog kljuka dobija se vrlo aromatična rakija koja se kupažira (10%) sa 90% neke stare Šljivovice. Kod Klekovače se takođe može osetiti gorak ukus od terpena. Dvostrukom destilacijom aroma postaje finija, a gorčina se smanjuje.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži