četvrtak, 18 jul 2019
Serbian Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hungarian Italian Japanese Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian

Internet prodavnica

Poštovani posetioci,
zbog velikog interesovanja u ovoj jubilarnoj desetoj godini provedenih sa vama, odlučili smo da unapredimo portal i postavimo internet prodavnicu sa kompletnom opremom za proizvodnju rakija i vina, inox tankovi, poplipropilenska burad, staklena ambalaža i oprema za punjenje i zatvaranje, uredjaji za filtriranje. Uskoro u ponudi najbolje rakije i vina, a našu trenutnu ponudu možete pogledati na Prodavnica

http://www.sljivovica.net/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/690446zestival.jpglink
http://www.sljivovica.net/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/372367X_festival_mlade_rakije_ljutovo.jpglink
http://www.sljivovica.net/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/501329tuzla_festival_rakija.jpglink

Žestival Užice

Medjunarodni festival rakije, Žestival Užice od 31.08. 01.09.2018. Procitaj vise

Festival mlade rakije Ljutovo

X festival mlade rakije ljutovo 11.11.2017. Procitaj vise

I Medjunarodni sajam rakija Tuzla

Okupljanje ljubitelja „dobre kapljice“ Hotel Tuzla 8. i 9. decembar Procitaj vise

Žestival Užice Festival mlade rakije Ljutovo I Medjunarodni sajam rakija Tuzla

Dunja | Sorte za proizvodnju rakije Dunjevače

Dunja je voće jako bogato kalijumom, natrijumom, gvoždjem, manganom, vitaminom C, pektinom a takodje i raznim organiskim i neorganskim kiselinama značajnim za njenu aromatičnost. Preporučljive sorte dunja namenjene za preradu u rakiju Dunjevaču su Vranjanska, Leskovačka, Šampionka, Trijumf.

Leskovačka dunja (Cydonia oblonga "Leskovac") predstavlja najkvalitetniju sortu dunje na ovim leskovacka dunjaprostorima. Sazreva u oktobru mesecu i daje okruglast plod mase oko 250g  prepoznatljive žute boje. Prepoznaje se po ispučenju kod peteljke ploda. Prodornog je i jako prijatnog mirisa. Meso ploda je čvrsto i sočno. Dobro podnosi skladištenje više meseci.

vranjanska_dunjaVranjanska dunja (Cydonia oblonga "Vranja") je kruškastog oblika zlatno-žute boje. Plodovi su jako krupni, do 600g. Potiče sa iranskih planinskih predela i jako je izdržljiva sorta. Sorta je samooplodiva a koristi se i za oprašivanje Leskovačke dunje.

 

sampionka dunjaŠampionka (Cydonia oblonga "Champion") je američka sorta koja radja krajem oktobra meseca. Plod je kruškolik mase oko 350g. Zlatno žute je boje, aromatična i blago nakisela. Samooplodiva je.