nedelja, 22 jul 2018
Serbian Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hungarian Italian Japanese Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian

Rakija Fest 2015 BALKAN URBAN EXPERIENCE

U hladnim decembarskim danima, od 4. do 6.12., u Mikser House-u održaće se festival koji će savremeni način predstaviti tradicionalne motive i generisati dobru energiju - BALKAN URBAN EXPERIENCE. Ovaj festival predstavlja nadograđeni i prošireni koncept najpoznatijeg i najposećenijeg sajma posvećenog rakiji na Balkanu, Rakija Festa, koji nakon osam godina prerasta u mesto autentičnog gastronomskog događaja i jedinstvene zabave i kreativnosti.

U večernjim časovima posetioce očekuje i zanimljiv muzički program u kome ćete sigurno uživati! Prvog dana festivala (4. decembar), od 21 čas, nastupiće čuveni bend Crne Mambe iz Niša koji je pravi sinonim za dobru zabavu! Zarazni zvuci trube, u fuziji sa džez i bluz ritmovima će sve slušaoce dići na noge i učiniti veče nezaboravnim. Crnim Mambama će se na bini pridružiti i jedan od najboljih muzičara ex-YU prostora i pevač grupe Smak, Dejan Najdanović Najda, koji će premijerno izvesti program pod nazivom “Bilo jednom na Balkanu”.

Grupa “Kal” zadružena je za pravu Rock ‘N’ Roma atmosferu dan kasnije, u subotu 5. decembra. Mešavinom uticaja tradicionalne balkanske romske muzike sa savremenom muzičkim pravcima, grupa “Kal” se sa punim pravom svrstava u najznačajnija imena world music scene.

Nakon pomenutih koncerata, publiku očekuje muzika odabranih DJ-eva koji će se pobrinuti da se dobra zabava nastavi u istom ritmu!

Nastavljajući tradiciju Rakija Festa, Balkan Urban Experience poziva sve talentovane dizajnere da učestvuju na konkursu za etiketu flaše rakije, zvaničnog suvenira Grada Beograda. Više informacija o konkursu nalaze se na www.designed.rs a najbolje rešenje biće proglašeno na Balkan Urban Experienceu.

Tokom tri dana održavanja festivala u Mikser House-u, posetioci će moći da uživaju u najboljim srpskim rakijama, muzici i odabranim tradicionalnim specijalitetima koji će osvojiti sva njihova čula. Organizatori prvog BALKAN URBAN EXPERIENCE festivala su Rakia Bar i Mikser House uz podršku Turističke organizacije Beograda.

Više informacija na www.rakijafest.com

Pratite nas na:

www.facebook.com/mikser.belgrade

www.facebook.com/rakiabar

Kontakt mejl: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli