četvrtak, 18 jul 2019
Serbian Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hungarian Italian Japanese Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian

Internet prodavnica

Poštovani posetioci,
zbog velikog interesovanja u ovoj jubilarnoj desetoj godini provedenih sa vama, odlučili smo da unapredimo portal i postavimo internet prodavnicu sa kompletnom opremom za proizvodnju rakija i vina, inox tankovi, poplipropilenska burad, staklena ambalaža i oprema za punjenje i zatvaranje, uredjaji za filtriranje. Uskoro u ponudi najbolje rakije i vina, a našu trenutnu ponudu možete pogledati na Prodavnica

http://www.sljivovica.net/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/690446zestival.jpglink
http://www.sljivovica.net/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/372367X_festival_mlade_rakije_ljutovo.jpglink
http://www.sljivovica.net/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/501329tuzla_festival_rakija.jpglink

Žestival Užice

Medjunarodni festival rakije, Žestival Užice od 31.08. 01.09.2018. Procitaj vise

Festival mlade rakije Ljutovo

X festival mlade rakije ljutovo 11.11.2017. Procitaj vise

I Medjunarodni sajam rakija Tuzla

Okupljanje ljubitelja „dobre kapljice“ Hotel Tuzla 8. i 9. decembar Procitaj vise

Žestival Užice Festival mlade rakije Ljutovo I Medjunarodni sajam rakija Tuzla

Sudovi za odležavanje

Odabir sudova prvenstveno zavisi od tipa svežeg destilata koji će u njima odležavati. Sudovi mogu biti napravljeni od stakla, inox-a ili drveta.

Stakleni sudovi su namenjeni pićima koja će u promet ići kao bezbojna ili ona kojima se želi boja očuvati. To su uglavnom stakleni baloni različitih zapremina i flaše gde se rakija čuva sve do prometa.Neki proizvodjači zbog nedostatka drvenih sudova, rakije stvljaju u staklene sudove i u njih ubacuju drvene daščice (prethodno ovinjene i osušene) koje odaju odredjenu boju destilatu. Zakon tržišta i konkurencija su podigli svest proizvodjača na viši nivo pa se velika pažnja posvećuje dizajnu flaša koji ide na tržište. Danas možemo videti flaše različitih oblika i dimenzija koje kvalitet pića upotpunjuju veličanstvenim izgledom.

Sudovi od drveta, buradi, bačve se najčešće prave od hrastovog drveta a najbolje je od onih sa minumum 80 godina starosti. Burad i bačve se izradjuju od duga koje potiču od središnjeg dela drveta.