ponedeljak, 18 februar 2019
Serbian Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hungarian Italian Japanese Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian

35. Medjunarodni sajam turizma

  beogradski sajam turizma 2013Termin: od 21. do 24. februara 2013. godine,

Mesto: 15 000 kvadratnih metara izložbenog prostora u halama 1, 1a, 2, 3 i hali 4 Beogradskog sajma.

Moto: Putovanja u srcu. Porukom ovogodišnje manifestacije Putovanja u srcu, najveće turističke organizacije, agencije, turoperatori, hoteli, planinski centri, banje, jezera, gradovi, regije i zemlje sa svih kontinenata posetiocima će ponuditi aranžmane za predstojeću turističku sezonu.                           

Reference: Sajam turizma na Beogradskom sajmu je najveća turistička manifestacija u zemlji i jugoistočnoj Evropi. Već 35 godina ispunjava svetske standarde u poslovanju, uspešno ostvaruje svoje ciljeve privlačeći i zadovoljavajući potrebe sve većeg broja izlagača i posetilaca. Postao je simbol turističkog predstavljanja u regionu.

Na sajmu turizma u Beogradu i ove godine biće ceo „svet na dlanu“. Posetioci će, takođe, imati priliku da dobiju First Minute ponude za ovo leto, mnogo povoljnije nego neposredno pred letnje putovanje.

Ovogodišnji Sajam turizma održava se u godini proslave velikog jubileja, kada se obeležava 17 vekova Milanskog edikta - važnog dokumenta tolerancije svih vera kojim je Car Konstantin i hrišćanstvo proglasio verom Rimskog carstva. Svoj doprinos istorijskom i kulturnom sećanju daće tokom cele godine turističke i kulturne institucije u Srbiji, a Sajam turizma je još jedno značajno mesto na kome će biti obeležen ovaj važan civilizacijski događaj.

Zemlja partner: NEMAČKA. Ova zemlja je prošle godine prvi put na beogradskom sajmu turizma predstavila svoju bogatu turističku ponudu i prepoznala potencijal tržišta našeg regiona, prihvatajući zahtevnu i odgovornu ulogu partnera ove manifestacije. Nemačka je među vodećim destinacijama u oblasti kulturnog turizma u Evropi, a njeni građani u traganju za kulturnim i istorijskim mestima u svetu. Ova zemlja će na Sajmu turizma u Beogradu predstaviti svoju bogatu ponudu u oblasti kulturnog turizma.

Regija partner: BUDVA. Ova jadranska metropola turizma sa svojom rivijerom je središte crnogorskog turizma i najposećenija destinacija sa nizom bisernih plaža i jedinstvenom arhitekturom iz 15 veka. Na obali dugoj preko 20 kilometara nalazi se 17 prelepih plaža koji gostima obezbeđuju nezaboravno uživanje.

Izlagački koncept: Promena u rasporedu izlagača u 2012. godini pokazala se vrlo pozitivna, pa je primenjena i ove godine. U hali 1 biće turističke agencije, inostrane turističke organizacije, zemlja partner Nemačka, inostrani izlagači, nacionalne avio kompanije. Deo ovog programa biće i u hali 1a. U hali 2 na nivou A, osim turističkih agencija, svoju poslovnu ponudu predstaviće osiguravajuće kuće, fakulteti i više škole iz oblasti turizma i ugostiteljstva. Hala 3 rezervisana je isključivo za ponudu domaćih turističkih agencija. U hali 4 predstaviće se domaći turizam – planine, banje, jezera, salaši, turističke organizacije Srbije, Beograda, Vojvodine i drugih regiona, gradova i opština.

Izlagači: Više od 1000 izlagača iz 46 zemalja sveta ponudiće svoje turističke aranžmane za predstojeću sezonu, ali i druga putovanja za odmor i zadovoljstvo. Posetioci sajma imaće priliku na jednom mestu da dobiju sve informacije o trenutnoj i predstojećoj turističkoj ponudi, od najpovoljnijih first minute ponuda, preko ideja za spa vikende, skijanje, egzotične i zanimljive gradove, luksuzne destinacije, specijalna party putovanja... U ponudi ovogodišnjeg sajma biće i kongresni turizam, kao i sve domaće destinacije.

Zemlje učesnice: Ove godine na sajmu turizma u Beogradu prvi put pojaviće se Kuba sa svojom egzotičnom turističkom ponudom. Neće izostati ni zemlje koje tradicionalno promovišu svoje atraktivne destinacije među kojima su Turska, Grčka, Egipat, Makedonija, Crna Gora, Hrvatska, Slovenija, Bugarska ali i daleki Brazil i Indonezija.

 


PRESS Međunarodnog sajma turizma
Anđelka Bogdanov

Tel: 2655 934 ili 063 365 194
e-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli
www. sajam.rs