sreda, 19 jun 2019
Serbian Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hungarian Italian Japanese Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian

Gastro Fest od 16.-19. oktobra 2014. godine

Poštovani,

Sa zadovoljstvom Vas obaveštavamo da će se Beogradski gastro fest održati od 16 do 19. oktobra 2014. u hali 5 Beogradskog sajma.

Tokom četvorodnevnog gastro spektakla, domaćini i organizatori Kulinarska federacija Srbije i Diplomatska asocijacija Srbije, najavljuju celodnevnu kulinarsku zabavu za celu porodicu.

Tako će uz brojna takmičenja, panele i radionice, posetioci Manifestacije moći da dobiju savete i razmene iskustva sa najvećim domaćim i stranim majstorima kuhinje, poput Cezara Bartolinija, zatim članovima stručnog tima najvećeg živog kuvara i rijaliti zvezde Gordona Remzija, ali i legendarnog Lepog brke i Jovice Jovičića.

U sajamskom delu Beogradskog gastro festa, posetioci će moći da, po povlašćenim cenama, dopune svoju kulinarsku kolekciju začina, opreme i nacionalnih gastro suvenira.

Ovogodišnji Beogradski gastro fest, po prvi put će pod jednim imenom objediniti četiri tradicionalne gastro manifestacije:

•    Balkan Culinary Cup – uzbudljiv i neizvestan gastro šampionat koji treću godinu za redom okuplja najbolje „borce“- ugledne domaće i strane kuvare i poslastičare.

•    Big Master – najveća balkanska gastro radionica tokom koje, kroz panel diskusije i interesanta predavanja najbolji svetski kuvari savetuju i razmenjuju iskustva sa posetiocima. Ovogodišnji Big master otvoriće stručni tim najveće žive legende kuvanja – Gordona Remzija.

•    Balkan Chilli Festival – u organizaciji Diplomatske asocijacije Srbije, a pod sloganom : „Chilli Festival – od semena do tanjira“, ovaj deo manifestacije posvećen je najvećem srpskom brendu – ljutoj hrani!
Osmišljen je ne samo da podstakne proizvodnju chilli paprike u Srbiji, već i da našim prijateljima iz inostranstva približi ovdašnji kult ljute hrane i „pravog ukusa Regiona.“
U okviru Balkan Chilli Festivala posetioce očekuju radionice o nacionalnim balkanskim kuhinjama,  projekat „Lepi brka kuva sa decom“, kao i takmičenje za najhrabrije – „Ko može da pojede najviše čilija?“
•    EXPO je poslednja po redu manifestacija u okviru „Beogradskog gastro festa“ i osmišljena je kao sajam kvalitetne hrane, pića, kulinarske opreme i nacionalnih gastro suvenira.
Kupovinom ulaznice za „Expo“, posetioci stiču pravo na kupovinu eksponata po povlašćenim cenama.


Podsećamo vas da je Beogradski gastro fest otvoren za sve ljubitelje gastronomije, velike majstore kuhinje i sve one koji se tako osećaju...

Pozivamo vas na druženje na Sajmu, u Beogradu – svetskoj predstonici dobre kuhinje!Kulinarska federacija Srbije je udruženje profesionalnih kulinara Srbije, čiji je osnovni cilj usavršavanje znanja domaćih kuvara i razvoj kulinarske struke u Srbiji. Podizanjem kvaliteta kulinarske ponude, kontinuiranim praćenjem trendova i osposobljavanjem kadrova za rad u najsavremenijim uslovima, Kulinarska federacija Srbije direktno stimuliše razvoj i unapređenje turizma u Srbiji.
U prilog reputaciji Organizacije sa jasnom strategijom promovisanja i očuvanja srpske nacionalne kuhinje govore i brojne nagrade osvojene na medjunarodnom takmičenjima. U aprilu ove godine članovi najmlađeg sastava u istoriji Federacije osvojili su čak četrnaest medalja u juniorskim i dve zlatne medalje u seniorskim kategorijama takmičenja održanog u Crnoj Gori.

Diplomatska asocijacija Srbije (DAS) pokrenuta je sa ciljem unapređivanja vaninstitucionalne saradnje između pripadnika diplomatskog establišmenta, ali i drugih stranaca u Srbiji, bilo privrednika ili pojedinaca sa jedne strane ili domaćeg privrednog i kulturnog miljea u najširem smislu. To je i danas osnovna aktivnost Asocijacije, koja se sprovodi kroz učešće u formalnim i neformalnim projektima, kao i kroz lične kontakte i povezivanja zainteresovanih partnera.

Organizatori Beogradskog gastro festa:

Kulinarska federacija Srbije                                       Diplomatska asocijacija Srbije

Jovan P. Vukelić                             Vik Jensen
Predsednik upravnog odbora KFS                        Generalni direktor
Tel: +381 64 494 237                            Tel: +381 63 769 65 50      
E-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli
www.serbian-chefs.rs